суббота, 21 ноября 2009 г.

Домашнее задание по сервисам Веб 2.0
Чому сервіси веб 2.0 називаються соціальними?

Благодаря сервисам Веб 2.0 возникают сетевые сообщества. Группы людей объединяются для общения, сотрудничества с помощью компьтерных средств. Поэтому сервисы Веб 2.0 называются социальными.

Де в роботі вчителя ви бачите можливість використовувати сервіси ВЕБ 2.0?

Обмен опытом, наработками, материалами между учителями (блоги, жж); фото- и видеосервисы - источник наглядных пособий, он-лайн офисы можно использовать для выполнения самостоятельной работы, групповых заданий, целью которых является совместное составление документа (например, презентации, дидактические текстовые материалы, таблицы).

Чи будете використовувати ці сервіси в своїй роботі з учнями?
Безусловно. Это очень интересно. Я думаю, детям понравится.

Який із сервісів Вам сподобався найбільше? Чому?

Больше всего понравилось работать в Panaramio. Мы с семьёй часто путешествуем, а тут можно просмотреть любую достопримечательность в любой точке мира и помечтать...

1 комментарий:

Анонимный комментирует...

Шановна колего! Повністю поділяю Ваш погляд на тренінг "Сервіси Веб 2.0". Для мене особисто участь у тренінгу відкрила багато нових можливостей. Теж дуже сподобались геосервіси, мережеві сервіси Google та інші. Також на своїх уроках я знайомила учнів із системою Заповікі, спостерігалось велике зацікавлення з їх боку. Мабуть тому, що на відміну від вже трохи набридлого "Контакту", на цьому сервісі надають можливості у спілкуванні на так би мовити більш високому рівні. Можливо, хтось не згоден зі мною, але це є моя особиста думка. Безумовно, цей тренінг надав можливість по-іншому поглянути на деякі речі. В першу чергу, мені здалося, що головна мета тренінгу - це об'єднання зусилль заради досягнення однієї, спільної мети як для вчителів, так і для батьків і учнів. Дуже приємною несподіванкою особисто для мене, як для вчителя інформатики, було те, що бажання використати надані можливості в інформаційному простірі виявили не тільки молоді вчителі, і не тільки ті вчителі, які викладають інформатику та математику, але й багато інших вчителів. Маю велике сподівання, що всі, хто отримав нові навичкі у роботі з новітніми інформаційними технологіями будуть їх розвивати та вдосконалювати! Всім бажаю успіхів!